Annons

Fotbollsresorna.se - din guide till en bra fotbollsupplevelse

Res till Champions League

Att ta en fotbollsresa för att se matcher i Champions League är inte helt fel då du kan kolla på många utav dina favoritlag när de spelar för att vinna den stora äran som Europamästare. Här finns lite fakta för den som är intresserad.

Champions League är Europas största fotbollsturnering för män. Turneringen läggs upp på så sätt att det först är ett kvalspel med tre stycken omgångar där totalt 42 lag möts. Därefter kommer playoff där de bästa lagen i kvalspelen möts, därefter kommer gruppspel och sedan till sist kommer slutspelet. I slutspelet är det först åttondelsfinal, sen kvartsfinal, därefter semifinal och till sist så är det då den stora finalen.

Biljetter och matcher
Det är ganska enkelt att få tag på biljetter till de olika matcherna, biljetter finns att köpa på ställen där man brukar köpa biljetter vanligtvis. Exempel på detta är ticket2.com och det finns även sportsevents365.se där man kan hitta biljetter till Champions League. Matcherna spelas i olika städer och länder men ett populärt land är Spanien med fotbollsstäder som Madrid och Barcelona. I Barcelona finns exempelvis den stora och kända sportarenan Camp Nou där det har spelats många matcher i Champions League. Kollar man på en match i exempelvis Spanien så finns det fina hotell och andra boenden som du kan få med i din resa. Matcher i Champions League brukar inte spelas i Sverige och därmed kan man inte kolla på dem i Sverige men man kan ibland kolla på TV eller på internet.