Annons

Fotbollsresorna.se - din guide till en bra fotbollsupplevelse

Fotbollsresa till England & Premier Leauge matcher

Landet där David Beckham gjorde sina första mål redan som liten pojke och som har haft Sven-Göran Eriksson som förbundskapten inbjuder till både forna och kommande minnen i fotbollsvärlden. Givetvis är det England det handlar om och deras högstaliga Premier League. På premierleague.nu kan du läsa mer och hitta aktuell information om ligan som följs utav supportrar från alla världens hörn.

Hit tar du dig enklast och mest prisvärt med flyget. Dessutom finns det ovanligt många flygbolag att välja mellan. Till England flyger en del lågprisflyg och de något dyrare bolagen. Att tänka på om du tar ett lågprisflyg är att du då landar på en mindre ort en bra bit ifrån det stället man egentligen ska till. Några av de flygbolagen som kör sina rutter via och direkt till England är:
Ryan Air, British Airways och SAS.

Det enklaste sättet att komma undan med så billiga och snabba flygresor som möjligt till England är att använda sig av någon av de sajter som finns tillgängliga på internet och söker fram förslag på flyg utifrån dina önskemål.

Den stad i England som står för de allra flesta matcherna är London som är den stora fotbollsstaden i England. Här finns bland annat de stora klubbarna Arsenal och Chelsea FC.

Wembley Stadium är Englands nationalarena för fotboll och landets största arena. Här spelas bland annat en del U-21 matcher och Em-kval men används inte lika mycket för fotboll idag som tidigare, då engelska herrlandslagets fotbollsmöten avgjordes i arenan. Nu används Wembley Stadium desto mer till konserter och speedway. Biljetter hit kommer du åt genom att gå in på: http://www.londontickets.se/wembley-stadium.asp

Arsenal spelar bland annat sina matcher på Emirates Stadium. Stadion invigdes så sent som 2006 och är med sina 900 toaletter, 150 vip-loger och 13 hissar, Englands fjärde största arena. Enklaste sättet att få tag på biljetter är att ta hjälp av den svenska supporterklubben ”Arsenal Sweden” som du hittar på hemsidorna www.arsenal.com och www.arsenal.se

En annan stor arena i London är Stanford Bridge som är Chelseas hemmaarena och tar emot dryga 42 000 besökare. Biljetter hit kan köpas genom Chelsea FC´s hemsida som du hittar här: http://www.chelseafc.com/ . En annan sida där du kan få hjälp med att komma över biljetter är genom Chelseas svenska supporterklubb: http://www.svenskafans.com/england/chelsea/

När du är på besök i London är det lätt att hitta någonstans att bo. I nästan varje gathörn finns ett vandrarhem eller något litet hotell. Däremot är det trots allt oftast fullbokat så om du vill vara säker på att få boende bör du förboka minst ett par veckor innan du planerar att åka iväg. Det kan du förslagsvis göra genom någon av sidorna: www.hostelsclub.com eller http://www.booking.com/searchresults.sv.html?city=-2601889.