Annons

Fotbollsresorna.se - din guide till en bra fotbollsupplevelse

Fotbollsresa till Italien & Serie A matcher

Italien är landet för dig som känner att du vill komma iväg på en minnesvärd resa som förutom de spännande matcherna, kända fotbollsspelare, ligor och uppseendeväckande arenor har väldigt god mat att erbjuda under din vistelse där.

Till Italien tar du dig enklast genom att ta flyget. Då är du framme bara på några timmar. Här är ett par flygbolag som erbjuder prisvärda och snabba flygningar:
Alitalia, Czech Airlines, Ethiopian Airlines och Swiss.

Det enklaste sättet att komma undan med så billiga och snabba flygresor som möjligt till Italien är att använda sig av någon av de sajter som finns tillgängliga på internet och söker fram förslag på flyg utifrån dina önskemål.

De städer som det anordnas flest matcher i Italien är: Genua , Rom, Firenze och Milano.

I Milano spelas de allra flesta fotbollsmatcherna på San Siro stadion. Biljetterna dit går att köpas på plats utanför stadion. Men de finns också att få tag på via Inters svenska supporterklubb som heter Nerazzurri Svedesi www.svenskafans.com .

I Firenze spelas matcherna vanligtvis på Artemio Franchi stadion. Biljetterna dit köper man också utanför stadion.

I den stora huvudstaden Rom som har upp till fyra miljoner invånare spelas det fotboll så mycket det bara går i stadion med namnet Stadio Olimpico Roma. För att få tag på biljetter ska man hålla utkik efter butiker märkta med ”Lottomatica”. Men det finns också alltid biljetter till försäljning utanför stadion.

Om du känner för att kombinera din resa fylld av fotbollsmatcher med närheten till hav så får du inte missa ett besök i staden Genua. Den stora stadion som rymmer upp emot 40 000 besökare heter Stadio Luigi Ferraris. Det bästa sättet att få tag på biljetter dit är även i den här staden enklast att köpa utanför stadion.

Genom att köpa biljetterna utanför fotbollsarenorna får du oftast det bästa priset. Men det finns även försäljning av biljetter till de flesta matcherna på internet. På sajten www.listicket.se hittar du biljetter till de flesta matcherna. Däremot tar biljetterna slut väldigt fort, så kom ihåg att vara ute i god tid!

När det kommer till boendet finns det många alternativ. Du kan välja mellan att hyra en mysig liten stuga, bo i ett rum på vandrarhem, hyra en central lägenhet eller njuta av att bo på ett fint hotell. Förboka går att göra genom mängder av sajter. Men för att ge ett par exempel finns:
www.ciao.se/Italien Här kan man förutom att läsa om boenden, jämföra priser samt även skriva egna recensioner.
http://www.lavilla.se/ Genom den här sidan får man möjligheten att hyra ett hus eller en stuga till bra priser. Man kan även fylla i vilken omgivning och vilket läge man önskar sig innan sökningen av lediga boenden genomförs.