Annons

Fotbollsresorna.se - din guide till en bra fotbollsupplevelse

Fotbollsresa till Spanien & La liga matcher

För fotbollsentusiasten är ett besök i Spanien ett måste. Här finns de stora klubbarna, deras hemarenor och kyrkan som aldrig tycks bli färdig- La Sagrada De Familia.

Det absolut smidigaste sättet att ta sig till Spanien är att flyga. Flygrutten tar ett par timmar och sedan landar du i landet med de många kända fotbollsspelarna. Några flygbolag som erbjuder prisvärda och snabba flygningar är:
Czech Airlines, TAP Portugal, Lufthansa och SAS.

Det enklaste sättet att komma undan med så billiga och snabba flygresor som möjligt till Spanien är att använda sig av någon av de sajter som finns tillgängliga på internet och söker fram förslag på flyg utifrån dina önskemål.

De städerna som anordnar flest fotbollsmatcher i Spanien är: Madrid, Barcelona och Valencia.

I centrala Spanien, 665 meter över havet ligger huvudstaden Madrid. Det är den tredje mest befolkade staden i EU och här finns tre stora fotbollsarenor. En av dom är Santiago Bernabeu, den andra heter Vinccente Calder’on och den tredje har namnet Coliseum Alfonso Pérez. Alla tre rymmer tiotusentals åskådare.

Biljetter till matcherna i Madrid säljs slut väldigt fort. Därför är det bäst att i god tid köpa dom exempelvis via någon av sajterna: www.madrid-football-tickets.com eller www.madrid-tickets.net

Barcelona som är staden med den kända gågatan ”Ramblan” men som förutom den också har två egna fotbollslag samt en gigantisk stadio. Camp Nou heter den och får plats med upp till 98 000 åskådare. Biljetter hit går att köpa utanför stadion och vid turistinformationen längs ”Ramblan”, fast om man vill vara extra säker på att få en plats ska man vända sig till den svenska supporterklubbens hemsida www.penyasuecia.se eller till ”Barcelonagruppen” som du når via hemsidan www.barcelonagruppen.se/aboutbcn.asp?h=4

En annan något mindre arena i fotbollsstaden Barcelona har namnet Estadio Olimpico och rymmer ungefär hälften så många åskådare som Camp Nou. Biljetter finns att köpa utanför arenan.

Valencia är Spaniens tredje största stad som utöver fotbollen är känt för paella, apelsiner och racingbanan Circuit de la Comunitat Valencia Ricardo Tormo. Stadion i Valencia heter Mestalla och har plats för upp emot 55 000 besökare. Biljetter till matcherna finns att köpa direkt utanför stadion. Till de mindre matcherna är det sällan utsålt förrän dagen innan så om du köper din biljett då kan du nästan vara helt säker på att du har inträdet till matchen klart. Men ska du gå på en riktig höjdarmatch så bör du försöka få tag på en biljett lite tidigare än så.

Spanien har många boenden att erbjuda. Du kan välja mellan att sova på ett vandrarhem en bit utanför staden eller varför inte mitt i smeten, hotell, lägenhet eller en mysig stuga eller bo hos en familj på ett bed and breakfast. http://www.interhome.se På den här sidan kan du boka både lägenhet och stuga i Spanien online. http://www.riu.com Här finns att välja bland många bra och prisvärda hotell i hela landet.