Annons

Fotbollsresorna.se - din guide till en bra fotbollsupplevelse

Res till fotbolls-VM

Fotboll är alltid kul att se på på plats i en arena. Men den absoluta drömmen för många fotbollsfans är att få se de allra bästa spelarna göra upp mot varandra. Det bästa platsen för detta är mästerskapet där alla världens fotbollsnationer ställs mot varandra – fotbolls-VM. Mästerskapet går av stapeln var fjärde år och arrangeras då på någon plats i världen. Senast som VM spelades skedde det i Brasilien och flera svenskar åkte dit, trots att Sverige inte ens var med och spelade.

Nästkommande världsmästerskap i fotboll kommer att spelas år 2018 och då hålls spelen i Ryssland. Ett flertal stora städer i världens största land kommer att hålla plats för matcher, däribland Moskva, Sankt Petersburg och OS-staden Sotji. Mästerskapet efter det kommer att anordnas i staten Qatar på den persiska halvön under 2022. Eventuellt kan detta mästerskap som ett undantag spelas under vinterhalvåret, på grund av det otroligt varma sommarklimatet i landet.

Res till VM
Hur du ska ta dig till mästerskapet beror självklart på var i världen som det arrangeras. Det enklaste är såklart att flyga, men du får då räkna med att priserna höjs rejält för datumen kring mästerskapet. Ett annat alternativ kan vara att åka tåg, om inte sträckan är allt för lång. Ibland arrangeras även bussresor, eller kombinerade resor där du kan boka in dig för att enkelt ta dig till mästerskapet.

Även boende är någonting som du bör se över långt i förväg, för att vara helt säker på att få plats. Hittar du inget boende i den stad som du väljer att besöka så kan du alltid leta efter alternativ som ligger strax utanför staden. Detta låter dig i många fall komma ner i pris, men se då till att välja ett ställe därifrån det är enkelt att ta sig in till värdstaden när nu ska kolla på matcherna.

Under mästerskapen så är det många lokala invånare som reser iväg och samtidigt hyr ut sina hem till besökare. Detta kan vara ett sätt att få tag på ett boende med mycket bra läge till ett bra pris. Att hyra en lägenhet kan ibland kosta en del, men i längden kan det vara värt det ifall ni är ett större sällskap som åker.

Den detalj som du inte får glömma är att ansöka om biljetter till matcherna. Detta gör du enklast på FIFA:s hemsida, som i sin tur lottar vilka personer som får chans att köpa biljetter. Detta betyder alltså att en registrering inte garanterar dig biljetter. Det finns även möjlighet att köpa sista-minuten biljetter, men dessa brukar ofta gå åt väldigt fort.